DAG 5 – koud en veel water

UNWRITTEN – NATASHA BEDINGFIELD

Een liedje dat in het jaar 2004 bekend werd, maar stilletjes aan de theme song van onze stage aan het worden en vandaag dus ook het wekliedje. Op naar het ontbijt waar ons grote pistolets te wachten stonden. Hoe groot is dat dan hoor ik u denken, wel zo groot als de handjes van S, L, L, F en J.

Zo groot als de pistolets was het enthousiasme voor de training niet, maar er was toch weinig “gezaag”, enkel over de temperatuur van het water. Blijkbaar was het vandaag kouder dan anders. G. mocht helpen met de trainers hun nieuwste uitvinding, de slechte pijlen/slechte onderwaterfase teller. Ze krijgen een maximum aantal streepjes en per streepje extra worden ze bestraft met pompen, burpees of muurzitten. I. slaagde er vandaag in om 30 keer te moeten pompen.

Na het zwemmen gingen we naar de sportzaal. De groepen A en B begonnen met hockey waarbij ze eerst mochten oefenen op de vaardigheden en daarna een match speelden met een eindscore van 2 – 1. Groep C en D startte met badminton, waarbij ze schrokken van trainster I. haar kunsten. Eén voor één verloren ze tegen haar. Na een halfuurtje wisselden ze van kant. De jongens kenden soms hun eigen kracht niet waardoor het shuttle in hun racket terecht kwam in plaats van er tegen. Hun inzet was daarentegen wel duidelijk te zien aan de dikke zweetdruppels op hun voorhoofd. Bij de kleinsten was de hockey vooral een sla-de-bal-zo-snel-mogelijk-weg-spelletje, maar uiteindelijk eindigden zij de match met een gelijkspel.

Na de middag hadden ze een half uurtje vrij/rust om daarna opnieuw het water in te springen. Groep A en B hadden de befaamde brokens (4 x 25m alles geven met telkens 5 seconden rust) en wees er maar zeker van dat ze hebben afgezien. De trainers hadden toch even het gevoel dat sommigen het einde van de week niet meer gingen halen, maar ze hebben opnieuw super gepresteerd!

Terwijl de zon scheen speelden we in teams kubb. Even kort de regels overlopen, je raakt de blokken. Oei, sommigen hadden dit niet goed gehoord en gingen voor de schenen van hun tegenstanders. Iedereen geraakte er gelukkig wel zonder kleerscheuren vanaf, oef!

Na het avondeten was het dan eindelijk zo ver: het langverwachte en befaamde één-uur-spel. Voor het spel moest er nog even een kort dweiltje gebeuren want I. wou de afwas doen, maar was door een gesprek vergeten dat de kraan nog open stond. De zwemmers begonnen onder leiding van F. en Z. aan een spannende race tegen de klok. In 1 uur moesten ze 34 opdrachten tot een goed einde brengen. Door een goede communicatie en de juiste personen op de juiste plaats te zetten slaagden ze er wonder boven wonder in om alle opdrachten te volbrengen. Als beloning mogen ze vrijdag hun training een uurtje inkorten en nog een uurtje de aap uithangen in het spelgedeelte van het zwembad. Sommigen zijn nu al aan het oefenen op dat ‘aap uithangen’ 😉.

PS: vanaf vandaag delen we ons verblijf met een andere groep. Hopelijk komt dat goed…

BYE BYE ZWAAI ZWAAI

CIRR

2 thoughts on “DAG 5 – koud en veel water

  1. De ene leest de krant, wij lezen de blog van VZN! Leuk om te lezen dat de zwemmers weer de tijd van hun leven hebben. De tweede week van de vakantie zal best iets minder actief zijn zeker….

    @T en N een half uurtje schermtijd blijft 🤣😘

  2. Hèhè zo leuk om elke avond een stukje te kunnen lezen op de blog omtrent de activiteiten.

    Hier wordt er door L vooral afgeteld naar zaterdag.

    L loopt hier heel de dag rond met de planning en checkt om de 30’ wat M op dat moment aan het doen zou zijn. Hij mist zijn grote zus enorm, maar dat zal volgend jaar niet meer het geval zijn als hij zelf mee kan op stage

    Ondertussen is M vervangen door haar Stitch zodat L toch maar niet alleen hoeft te slapen.

    Ook J mist zijn grote zus, maar hij is zelf ook op sportstage (dus dat zorgt voor de nodige afleiding).

    We kijken alvast uit naar de nieuwe avonturen van de komende dagen.

    Groetjes en nog veel plezier!

Plaats een reactie