DAG 6 – Trainers bijleren

Triatlondag voor de oudsten, creatieve dag voor de jongsten.

De eerste dag opstaan zonder muziek, dat is toch een andere vibe a niffo. Jaja, jullie lezen het goed, de trainers leerden vandaag enkele nieuwe woorden. Het Groene Boekje komt nog wat achter op de jongerentaal, maar wij zeker niet!

De zin van de dag: “Ik ga met mijn nieuwe patta’s in mijn dikke waggie naar mijn osso, gaan zoeken met mijn daggu naar mijn tellie a niffo.”. Ontcijfer dit maar eens, beste ouders.

Goed, over naar de orde van de dag. Starten deden we met een pistoletje met preparé, speciaal om dit ’s morgens te eten maar het smaakte toch hoor. Voor de oudsten was dit krachtvoer wel nodig want er stond een zware training op de planning. De kleinsten legden de focus op het verbeteren van hun techniek en keerpunten. Een leuk punt om te vermelden: F. zette grote stappen om haar techniek crawl te verbeteren. Leuk voor ons als trainers dat we zien dat de zwemmers progressie maken. Daarvoor zijn we hier. L. blijft wel de streepjeskampioen. Hij slaagde erin om tijdens de training (minstens) 30 slechte pijlen te maken en daardoor legde trainer C. hem de sanctie op om 200 keer te pompen vandaag. De klok geeft op dit moment 22.40 uur aan en hij heeft er nog 140 te gaan. Jammer voor hem, maar de sanctie wordt morgen verder gezet.
L. moest jammer genoeg de zwemstage even verlaten om naar de dokter te gaan wegens een oorontsteking. Ze was hier gelukkig al snel terug, ze blijft hier nog op de stage tot op het einde (JOEPIE), maar zal het zwembad jammer genoeg links moeten laten liggen (OOOH). 

Na de zwemtraining was het tijd om te gaan lopen. Deze keer legden we de focus op explosiviteit tijdens een training op de atletiekpiste. Suicides, sprintjes, haasje-over en treintjes waren de basis voor een leuke en geslaagde looptraining.

Vanmiddag kregen we een lekker koninginnenhapje met puree, de maagjes werden meer dan voldoende gevuld om een goed tuksje te doen tijdens de platte rust.

WAKEY WAKEY, weer gaan zwemmen! De leukste training van de stage stond gepland: estafettes! Na een pittig stuk voor de oudsten was het tijd om enkele aflossingen te doen. De oudste zwemmers mochten een halfuurtje vroeger stoppen want na de zwemtraining moesten we snel door naar het sportstrand. Hier mochten we genieten van een leuke sessie archery tag en bmx. De jongsten zwommen een halfuurtje langer en knutselden daarna enkele versieringen voor de fuif morgen. De sfeer van de fuif zal goed zijn, het zal alleszins al niet aan de versiering liggen!

Vanavond eten we (veeeeeeel) crispy chicken burgers, het smaakte de zwemmers precies, of waren ze afgemat door de zware dag?

Vanavond speelden we vier op een rij, maar dan in het groot. Door duels te winnen kregen ze een schijfje om in ons reuze bord te steken. Hier even kort de duels:

  •  J. en S. mochten ballonnen kapot zitten (heeeel spannend)
  • F. en L. moesten geblinddoekt op een stoel gaan zitten
  • M. en L. parcours met lepel en knikker
  • G. + L. en F. + Y. moesten elkaar een puddinkje voederen
  • M. en N. om ter langst springtouwen
  • T. en I. moesten een beschuit eten en om ter eerst fluiten
  • K. en M. moesten om ter eerst een puzzel leggen
  • L. en F. moesten een touwtje om een potlood opwinden en zo als eerste de ballon die aan het uiteinde hing tegen de potlood krijgen
  • R. en Z. moesten als eerste met een nat gezicht knikkers uit een bak bloem vissen
  • A. en G. zeiden om ter langst het woord ‘paashaas’
  • L. en L. moesten om ter snelst een strandbal opblazen
  • L. + F. en K. + S. moesten met een kruiwagentje een afstandje afleggen
  • A. en N. moesten een zo lang mogelijke mandarijnschil maken

Uiteindelijk won team geel!

Dan nu naar hun bedje om morgen de laatste stagedag tegemoet te gaan! morgen zullen we alvast uitkijken naar de dansvoetjes van onze zwemmers.

ps: Ouders als jullie willen weten naar waar jullie lieve schatten gaan zaterdag kun je dit terugvinden op de foto’s hieronder met letters gemaakt door M. en L.

DAG DAG

Grtjs

RCIR

4 thoughts on “DAG 6 – Trainers bijleren

  1. Ik wil ook weer 14 zijn 😀. Het klinkt super!

    Ze zullen afgmat maar content zijn.

    Geniet van jullie laatste trainingsdagje 🏊‍♂️ en de fuif vanavond 🥳🕺💃

  2. Waauw zeg! Wat een leuke stage! Hopelijk zal er toch 1 van de 2 blij zijn om ons terug te zien, morgen 🙈.

    Amuseer jullie nog tijdens de laatste dagen en tot morgen 😉!

  3. amai zo goed gedaan die letters 🤩 wij denken het te weten waar jullie naartoe gaan morgen 😁. Jullie strikken alvast het mooie weer🌞. Veel plezier en geniet nog van de fuif

Plaats een reactie